Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Rode Kruis-Sint-Lambrechts-Herk-Stevoort

Rode Kruis-Sint-Lambrechts-Herk-Stevoort is één van de ongeveer 260 plaatselijke afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen. Onze afdeling telt een dertigtal vrijwilligers, die op lokaal vlak de missie van het Rode Kruis proberen te vervullen.

Onze kerntaken bestaan uit: de uitleendienst hulpmiddelen, hulp bij rampen, ziekenvervoer, hulppost opzetten, bloedinzamelingen, eerste hulpopleidingen en internationale samenwerking.

Heb je een vraag? Wil je een beroep op ons doen? Wil je ons steunen? Wij staan steeds paraat om jou te helpen. Neem gerust contact op met de verantwoordelijken van onze afdeling.

Bekijk de website voor alle informatie
sint-lambrechts-herk-stevoort.rodekruis.be     

Uitleendienst

Voordat je naar onze uitleendienst komt, bel je best even naar één van de uitleendienstmedewerkers. Zo ben je zeker dat iemand voor je klaar staat. Als dat nodig is, kunnen onze uitleenmedewerkers ook aan huis komen.

Neem altijd eerst telefonisch contact op, om concreet verder af te spreken met de vrijwilliger van dienst. Meer informatie over de voorwaarden en de prijzen zijn eveneens te bekomen op onderstaande GSM-nummers.

Onze uitleendienst Stevoort bevindt zich in het afdelingslokaal:
Steborg, Broekstraat 1, 3512 Stevoort, 0474 39 76 21.


Rode Kruis
St-Lambrechts-Herk-Stevoort

correspondentieadres
Kolmenstraat 80
3512 Stevoort
tel. 011 59 32 02
luc.vanolst@vrijwilliger.rodekruis.be

Noodnummer bij rampen
en ziekenwagendienst 105

Historiek

Meer dan vijftig jaar geleden werd het Plaatselijk Comité St.-Lambrechts Herk/Stevoort opgericht.

Ziekenwagen Rode Kruis

Veel mensen hebben gedurende deze periode heel wat energie en tijd aan onze organisatie besteed. De inwoners van Herk en Stevoort zijn intussen jaren vertrouwd met de diverse takken van onze goed uitgebouwde hulporganisatie.

Het enige doel van al onze medewerkers was en is het helpen van onze medemens ongeacht zijn huidskleur, politieke partij, land, …

Gedurende deze periode hebben wij natuurlijk niet stil gezeten. Veel energie en geld zijn gegaan naar goed opgeleide hulpverleners en degelijk materiaal. Dit was alleen mogelijk door het vertrouwen van de plaatselijke bevolking.

Zonder uw financiële steun zou dit alles niet mogelijk zijn geweest.

Activiteiten Rode Kruis

There are no events