Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Onze doelstelling Stevoort nursery school in Gambia

SOS Onderweg

De bouw van de school volledig te realiseren, er worden in Gambia veel projecten opgestart maar niet afgewerkt. Wij zullen bewijzen hoe solidair een dorpje als Stevoort kan zijn. De steun en de reactie van onze inwoners geven ons deze kracht.

Dit jaar ontvangen de inwoners van Jammeh-Kunda nog eens 1000 € om het materiaal voor het dak aan te kopen.

Begin 2012 gaan Kris en Peter ter plaatse de werken controleren en verder begeleiden. Tevens zal het dorpje met de school volledig zelfstandig kunnen functioneren en zijn er zelfs komende plannen voor een waterput samen met zonnepanelen te voorzien.

Hoe alles begon
Oktober 2010 hebben we met 6 Stevoortenaren deelgenomen aan een tocht vanuit Stevoort naar Banjul (Gambia) met de organisatie Antwerpen-Banjul.

Een van deze 2 jeeps werd afgegeven in het dorpje Jammeh – Kunda samen met 1500€. De jeep doet momenteel dienst als ambulance en de 1500€ werd besteed voor de opbouw van een schooltje voor 40 kinderen onder de 7 jaar.
De feetback was geweldig, een 2 tal maanden later ontvingen we al de eerste foto’s met resultaten, de start van het schooltje was een feit.

VANWAAR KOMT ONZE STEUN
Vanwege het indienen van een ontwikkelingshulpdossier bij de stad Hasselt gaan we dit jaar de eerste 2000 euro ontvangen. Verder hielpen we mee aan verscheidene festivals en bijeenkomsten waar we een stand hadden en aldus geld inzamelden. Van de organisatie “Beestenfeest Live” en Werkgroep 3+4 ontvingen we ook een mooie som.

We hebben bij de organisatie “Antwerp-Banjul” nieuwe deelnemers kunnen overtuigen in 2012 voor ons project te kiezen en dit geeft ons tevens een flinke sponsoring.

Elke gift, hoe klein deze ook is, is welkom!

IBAN : BE51 7450 3822 7062
BIC: KREDBEBB