Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Plantendag

This event has ended

Alle info op de flyer >>

Op zaterdag 20 april van 10 tot 15 uur is de parking van Steborg de ontmoetingsplek voor groenliefhebbers om planten en zaaigoed te ruilen, te kopen of te verkopen.

Green Vibes
Het concept van de Plantendag is gegroeid binnen de Themagroep Natuur & Trage Wegen van de Dorpsraad en verder uitgewerkt in samenwerking met de Stevoortse verenigingen. De werkgroep is erg enthousiast. “We willen alle Stevoortenaren met een beetje groene vingers samenbrengen om ‘planten te ruilen’ en informatie te delen over alles wat met de tuin in de brede zin te maken heeft. Daarnaast kan je genieten van een dagje gezellig samenzijn en kennismaken met andere groen- en natuurliefhebbers”, vertellen Jos Santermans en Peter Liefsoens.

Wat mag je verwachten?

  • In eerste instantie is het de bedoeling om plantjes uit je eigen tuin te ruilen en je kennis en passie te delen met andere Stevoortenaren. Ruilen is populair en zit duidelijk in de lift. Weggeef- en ruilkasten duiken steeds meer op in warme buurten.
  • Je kan terecht in een infostand bij een ervaren tuinder voor alle uitleg over opkweek, verzorging, … Dit initiatief kan jonge mensen bovendien uitdagen om zelf op kleine schaal te starten met tuinieren.
  • Compostmeesters geven praktische uitleg om zelf aan de slag te gaan met het composteren van tuinafval.
  • Er zijn workshops voor kinderen om insectenhotels en voederhuisjes voor vogels te maken. De organisatoren zorgen voor alle toebehoren en zullen de workshops in goede banen leiden. Wat je gemaakt hebt, mag je mee naar huis nemen en kan je in je eigen tuin gebruiken. Deelnemen aan een workshop kost 10 euro per persoon.
  • Je kan voor een vrije bijdrage kleine plantjes in potjes meenemen die vooraf door de organisatoren werden gezaaid (tomatenplantjes, zonnebloemen, …).
  • Er zal een mooi tuinterras zijn waar je kan genieten van een drankje, lekkere koffie en zelfgebakken cake.

Hoe kan je inschrijven?

Inschrijven en deelnemen aan de Plantendag is GRATIS en kan via een mail aan plantendag@dorpsraadstevoort.be of per telefoon bij Peter Liefsoens – 0476 26 69 49 en Jos Santermans – 0488 62 53 23.

  • De organisatoren voorzien overdekte standjes voor de mensen die willen ruilen. Je kan van stand tot stand gaan met je plantenbox in de hand en … RUILEN maar.
  • De infostands van de compostmeesters en de tuindeskundige staan centraal opgesteld en zijn vrij toegankelijk. Zij geven GRATIS uitleg en informatie over alle domeinen van het tuingebeuren.