Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Beste Stevoortenaren

Ooh, wat hadden we het graag anders gezien!  Twee jaar achter elkaar moeten passen voor ONZE Pinksterfeesten.  Een feest dat grote verbondenheid creëert, waar we samen solidariteit laten zegevieren en waar sociaal engagement hoge toppen scheert.  Toch zullen we ook dit jaar op verantwoorde wijze omgaan met de opgelegde coronamaatregelen en moeten we contacten zo veel mogelijk beperken.  Maar om het Pinkstergebeuren niet helemaal aan ons te laten voorbij gaan, kiezen we voor een beperkte coronaproof light editie.  Samen maken we van deze ‘mini’ editie het beste en kijken we hoopvol uit naar Pinksterfeesten 2022.

Miet Liefsoens, Voorzitter Pinkstercomité

 

Pinksterwandeling

Meer informatie over de wandeling vind je lager op deze pagina.

Programma 2021

14 daagse Pinksterwandeling

tombola

ballonnen in de voortuin

aperobox

Pinksterklokken luiden

klinken in je voortuin

eucharistie

online schoolfeest

Openingsceremonie Pinksterfeesten

Pinksterklokken luiden en klinken in je voortuin

Zaterdag 22 mei om 18u00 stipt zullen we traditioneel de Pinksterklokken luiden.
Diaken Flory en het Pinkstercomité geven op veilige afstand het startschot voor deze alternatieve mini-editie. Dit kan je bekijken op www.stevoort.eu. Daarna is het tijd om je apérobox te openen en in je voortuin op veilige afstand te klinken

Aperobox

Samen klinken in de voortuin! Bestel je Aperobox! Elke box bevat een drankje, hapjes en een Pinksterpolsbandje. We verkopen 3 verschillende boxen: Cavabox 25€, bierbox 20€ en een kidsbox 15€. Bestellen kan door te storten op rekeningnr.: BE19 7451 4027 5712, noteer in de mededeling het leveradres en voor welke box(en) je kiest . Bestellen kan tot 12 mei.

 

 

Eucharistie

Vanaf zondag 23 mei om 10u zal hieronder het filmpje te zien zijn van de Pinksterviering.  Opgenomen in de kerk van Stevoort.

 

Pinksterbandje 2021

Ook dit jaar hebben we Pinksterbandjes!  Alle leerlingen van de lagere school zullen er ééntje krijgen.  En … in elke aperobox zal er ééntje zitten.

 

 

14 daagse Pinksterwandeling

De Pinksterwandeling is een ’tour’ van ongeveer 4 km rond de dorpskern van Stevoort. Dit maakt het mogelijk om op alle punten in te stappen. Onze jeugd zorgt ervoor dat je onderweg kan deelnemen aan één of meerdere kleine, ludieke activiteiten. Vanaf maandag 10 mei, 19u00, tot Pinksterzondag 23 mei, 19u00 kan je deze tocht verkennen. De wandeling is toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen en zal bewegwijzerd worden in duidelijke ‘Stevoort’ kleuren.

plan route Pinksterenwandeling 2021

 

Online schoolfeest

Tombola

Verkoop van deur tot deur is vandaag niet veilig. Daarom doen we het dit jaar net iets anders. Stort het bedrag dat je wil steunen voor 16 mei op rekening BE37 7351 4027 5728, wij bezorgen de kaarten in je brievenbus. Noteer in de mededeling het leveradres.  Eén kaart, 5 nummers, kost 2.5€, voor 25€ krijg je 11 kaarten. Zoals andere jaren zullen de prijzen ‘Stevoortbonnen’ zijn die je bij alle deelnemende handelaars kan gebruiken. De winnende nummers maken we bekend via een briefje in jullie brievenbus.         

Heb jij een winnend lotje?   

Noteer je naam en adres aan de achterkant van het lotje en steek daarna deze kaart in de brievenbus van de lagere school. Kolmenstraat 7, 3512 Stevoort.

Je prijs wordt aan huis bezorgd!

Ballonnen in je voortuin

Op zaterdag 22 mei zullen de spelleiders van de vier kleuren ballonnen verdelen in alle Stevoortse straten. Bedoeling is dat er in jouw voortuin een ballon in de kleur van jouw wijk hangt. We kleuren onze wijken blauw, geel, rood of groen als teken van onze verbondenheid met elkaar en met Stevoort. Wil jij geen ballon in de voortuin kan je dat aan ons laten weten. (mietliefsoens@gmail.com) Indien je ballon nog niet door jezelf verwijderd is op Pinkstermaandag zorgen wij hiervoor.

De filmpjes hieronder zitten verscholen achter de QR codes die je op onze wandeling vindt!

Pinksterwandeling STEBORG

Pinksterwandeling BLAUW

Pinksterwandeling GROEN

Pinksterwandeling ROOD

Pinksterwandeling GEEL